خانه / دسته‌بندی نشده / تغییر کاربری ساختمان، کافه گالری ژی

تغییر کاربری ساختمان، کافه گالری ژی

پروژه های برجسته:ساختمان گالری ژی در کوچه ای بن بست قرار گرفته است و کاربری بنا قبل از بازسازی و تغییر کاربری ساختمان، خانه مسکونی تک واحدی بوده است.
 قبل از تغییر کاربری ساختمان، کارفرما جهت تقویت سازه خانه اقداماتی انجام داده بود که نمیه کاره رها شده بود. 
مطالب بیشتر:خانه ویلا جدید، طراحی خاص ویلا سفید در اصفهان


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


مشخصات عمومی کافه گالری ژی

  • نام پروژه: کافه گالری ژی
    طراح: البرز نظری، امین حسینی راد 
    موقعیت پروژه: تهران، بلوار کشاورز، خیابان فلسطین شمالی، بن بست شهید رجایی، پلاک ۳   
    کارفرما: بابک قهرمانی
    تیم طراحي: آناهیتا مدرک، شیما طجرلو، پریا آسترکی
    اجرا: البرز نظری
    نظارت: امین حسینی راد
    سازه: عارف رحمتی
    تأسیسات برقی: مازیار آزما
    تأسیسات مکانیکی: مازیار آزما
    گرافیک: آناهیتا مدرک، شیما طجرلو
    عکس: استودیو دید
    مساحت زیربنا: ۲۰۰ مترمربع
    مساحت پروژه: ۱۲۵ مترمربع

مطالب بیشتر: خانه باغ کوچک و زیبا، خانه کوچه ی ماهک مازندران


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


ویژگی مهم و چالش های تغییر کاربری ساختمان مسکونی به گالری ژی

مهمترین ویژگی و توانایی تغییر کاربری ساختمان گالری ژی محوطه جنوبی آن و وجود طبقه زیرزمین بود.
 از چالش های طراحی کافه گالری ژی دسترسی و دید محدود به خیابان اصلی به دلیل عرض باریک کوچه و بن بست بودن آن به جهت تغییر کاربری ساختمان مسکونی به گالری، عرض باریک و کشیدگی زمین و مداخلات سازه ای بدون طرح و نقشه مهندسی می باشد.

مطالب پیشنهادی: دیزاین زیرزمین کوشک خانه، اصلا بهش نمیاد زیرزمین باشه!


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


نیاز کارفرما در تغییر کاربری ساختمان مسکونی به ساختمان فرهنگی
خواسته کارفرما تغییر کاربری ساختمان به بنایی فرهنگی و با کاربری متعدد بود که با توجه به متراژ محدود بنا در نهایت کاربری کافه گالری ژی بدین شرح شد.
مطالب بیشتر: بازسازی خانه ایرانی، خانه سفید در شهرک غرب

البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


مراحل طراحی داخلی ساختمان کافه گالری ژی
کل ساختمان گالری ژی به دو بخش تقسیم می شود، در قسمت جنوبی کاربری های اصلی ساختمان ژی قرار دارند که با حیاط در ارتباط است و در قسمت شمالی کاربری های خدماتی که با نورگیر به هم متصل خواهند شد. 
مطالب بیشتر: خانه ویلایی در اصفهان، ویلای بی نظیر “حیاط”

البرز نظری


البرز نظری


کاربری های اصلی کافه گالری ژی در طبقه زیرزمین و طبقه همکف کاربری گالری، طبقه میانی فروشگاه آثار هنری، نیم طبقه سوم به همراه تراس و بام کاربری کافه می باشد.
کاربری های خدماتی بخش اداری و سرویس های بهداشتی در پاگرد راه پله و اتاقک تاسیسات و انبار مجموعه برروی پشت بام قرار گرفت.
مطالب بیشتر: بازسازی مدرن خانه، پروژه خانه سفید نانسی

البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


عکس های قبل از تغییر کاربری فضاهای داخلی ساختمان گالری ژی

البرز نظری


البرز نظری



البرز نظری


البرز نظری


ایده اصلی طراحی ساختمان گالری ژی
به جهت کاربری عمومی ساختمان گالری ژی لازم شد تا در طراحی زنده کردن بافت کوچه و دیده شدن ساختمان از سمت خیابان  مورد توجه قرار بگیرد.
ایده اصلی طراحی ساختمان گالری ژی پیوند ساختمان با بافت شهری است به صورتی که مرز میان کوچه و ساختمان تا جای ممکن کمرنگ شود.در زمان فعالیت مجموعه درب های ساختمان کاملا باز می شوند و با حذف پیشانی از بالای درب ورودی فضای کوچه بدون واسطه با حیاط مجموعه ترکیب می شود.
مطالب بیشتر: طراحی داخلی رستوران با چوب، رستوران شیلان در کرمان

البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


با گود کردن حیاط و ایجاد پله های سرتاسری فضایی برای تعامل و اجتماع افراد به وجود آمد و با نزدیک کردن پله به ورودی ساختمان کافه گالری ژی حرکت پیاده در کوچه بدون توقف به درون ساختمان هدایت می شود.
مطالب بیشتر: نمای ترکیبی سنگ و چوب، در ساختمان سالاریه قم

البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری



البرز نظری


البرز نظری


طراحی کف ساختمان کافه گالری ژی
در داخل ساختمان کافه گالری ژی نیز با ادامه کفسازی بتنی در طبقات حس پیوستگی با فضای شهری حفظ شده است. این پیوستگی در فضاهای داخلی گالری ژی با طراحی شفاف پوسته و ایحاد ارتباط بصری با حیاط مجموعه و از بیرون نیز با شکافتن نما و قرار دادن پله دسترسی به پشت بام در جهت گوشدگی نما ایجاد شده است.
مطالب بیشتر: نمای آجری ساختمان ویلایی، خانه بید مجنون در زیبادشت کرج

البرز نظری


البرز نظری


بررسی دیاگرام و برش ساختمان گالری ژی
با دیدن بخشی از دیاگرام و برش ساختمان گالری ژی، با جزییات بیشتری از طراحی این فضا آشنا خواهید شد و با بررسی پروفایل “البرز نظری” می توانید تصاویر کامل تری از بخش های مختلف این پروژه مشاهده کنید.
مطالب بیشتر: بازسازی خانه ویلایی قدیمی، ویلای روان پاک در کلار آباد مازندران

البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


طراحی نما مدرن گالری ژی پس از تغییر کاربری ساختمان
بافت شفاف نما مدرن گالری ژی با الهام از پوسته مشبک خانه های قدیمی آن منطقه که به جهت جلوگیری از ورود نور غرب در هنگام غروب به داخل تراس ساخته می شد، طراحی شده است.
مطالب بیشتر: خانه ویلایی بازسازی شده، قبل و بعد عمارت جان

البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


البرز نظری


سطوح معماری در طراحی نما مدرن ژی از نازک کاری سیمان شسته که در نماسازی ساختمان¬های آن محله مرسوم بوده استفاده شده است تا مجموعه بتواند پس از تغییر کاربری ساختمان هم نیز با بافت شهری آن محل ترکیب شود.

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

رنگ مبل سال، انتخابی به تازگی یک سال جدید!

معمولا با شروع سال جدید بسیاری از افراد به این فکر می کنند که چگونه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *